Kilpailuetua kestävillä ratkaisuilla

Kuluttajat arvostavat yhä enemmän ruuan turvallisuutta ja tietoa raaka-aineiden alkuperästä ravintolapalveluja ostaessaan. Kestävästi tuotetun suomalaisen lihan käyttäminen on kilpailuetu, joka kertoo ruuan laadusta sekä vastuullisuudesta ja jonka avulla voi lisätä asiakkaiden luottamusta palveluita kohtaan.

 

Ravintolapalveluissa ruuan alkuperä ja turvallisuus ovat korostuneet erityisesti koronapandemian aikana ja ovat tärkeitä tekijöitä kuluttajien tehdessä ostopäätöksiä.

Kantarilla Atrian teettämän kyselyn mukaan kuluttajien luottamus suomalaisia elintarvikkeita ja niiden laatua kohtaan on noussut, kun vastaavasti luottamus tuontielintarvikkeiden laatua kohtaan on heikentynyt. Ravintolassa oleskelua tai kaupassa käyntiä on haluttu epidemian aikana välttää, joka näkyy lisääntyneenä ruoka-annosten kotiin tilauksena. Ravintolaruuan tilaamista on kuitenkin osittain vähentänyt huoli ruuan laadusta ja hygieenisyydestä. Tämä lisää ravintoloille tarvetta viestiä tuotteidensa vetovoimatekijöistä ja tuoda esiin ruuan sekä palvelun turvallisuutta aiempaa vahvemmin. 

Kestävästi tuotettujen suomalaisten raaka-aineiden käyttäminen ja viestiminen niiden alkuperästä sekä taustalla olevasta tarinasta lisäävät houkuttelevuutta ja luottamusta ravintolapalveluita kohtaan. Puhdas ja turvallinen atrialainen liha on merkki ravintolaruuan korkeasta laadusta. Parhaat raaka-aineet ja ammattitaidolla valmistettu ruoka takaavat sen, että asiakkaille voidaan tarjota huolettomia ja nautinnollisia makuelämyksiä.

 

Vinkit kestäviin ratkaisuihin

 

 1. Käytä puhtaita, suomalaisia raaka-aineita

  Ruuan suomalainen alkuperä on arvo. Atrialla maukkaan lopputuotteen takana ovat tuotantoketjun joka tasolla toteutettavat vastuulliset toimintatavat aina eläinten hyvästä kohtelusta hiilineutraalin ruokaketjun edistämiseen. 
 2.  
 1. Huolehdi jäljitettävyydestä

  Atria-merkki on tae siitä, että possun-, naudan-, kanan ja kalkkunanliha on peräisin suomalaiselta maatilalta. Tilamerkityissä Atria -tuotteissa on tieto, miltä Perhetilalta liha on peräisin. Tarjoamalla lautasella maailman parasta, suomalaista lihaa, annoksen arvo kasvaa, kokonaiskokemus täydentyy ja kannattavuus paranee. Tavoitteenamme on läpinäkyvä ruokaketju, jossa kaikkien käyttämiemme raaka-aineiden, aineosien ja pakkausmateriaalien jäljitystiedot voidaan todentaa.
 2.  
 1. Panosta tuoteturvallisuuteen

  Atrialla lihan tuottaminen pohjautuu jatkuvaan tuoteturvallisuuden seurantaan, eläintautien ennaltaehkäisyyn ja tuotantoeläinten hyvään ruokintaan, jossa pääpaino on kotimaisessa viljassa ja oman tilan nurmessa. Hyvä eläintautitilanne ja terveet eläimet ovat mahdollistaneet tilajäljitettävien ja antibioottivapaiden tuotteiden kehittämisen. Turvalliset raaka-aineet vaikuttavat ravintolassa valmistetun ruuan laatuun ja makuun.
 2.  
 1. Varmista, että raaka-aineet on tuotettu eettisesti

  Atria panostaa kestävään alkutuotantoon toimimalla suunnannäyttäjänä lihantuotannossa. Tuotantoeläinten oikealla ruokinnalla vaikutetaan merkittävästi eläinten hyvinvointiin, alkutuotantoketjun kannattavuuteen ja ympäristövaikutuksiin.  Tuotteiden hiilijalanjäljen ja päästöjen pienentämiseksi tehdään aktiivisia toimia.  Ammattikeittiöiden käyttöön suunnittelut tuotteet tukevat ravintoloiden hävikinhallintaa, joka on yksi tärkeimmistä ilmastoteoista.
 2.  
 1. Kerro asiakkaallesi raaka-aineiden alkuperästä

  Ruuan valmistaminen maukkaaksi annokseksi vaatii vahvaa tinkimätöntä ammattitaitoa, johon kuuluu olennaisena osana raaka-aineiden hyvä tuntemus. Suomalaista, puhdasta ja eettisesti tuotettua lihaa käyttämällä ravintola-alan ammattilaisten on mahdollisuus luoda huippuluokan makuelämyksiä asiakkaan lautaselle. Muistathan kertoa upeista raaka-aineista ja niiden alkuperästä myös asiakkaalle.

 

Lue lisää kestävistä toimintatavoista Atrian sivuilta ja yritysvastuuraportistamme