KOULUTUSOHJELMA TULEVAISUUDEN TÄHDILLE

Ravintola-alan todellisten huippuammattilaisten menestyksen salaisuus on sekoitus vankkaa tietotaitoa ja vahvaa visiota, ja juuri näihin Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelma antaa eväitä. Tähän osallistujilleen maksuttomaan koulutukseen voivat hakea 18-30-vuotiaat ravintola- ja ruoka-alan ammattilaiset. 

 

Koulutusohjelman johtajana toimii mm. Demo- ja Toppa-ravintoloistaan tuttu Tommi Tuominen. Atria 100 nuorta kokkia -koulutus huipentuu pop up -ravintoloihin, jotka kiteyttävät koko koulutusohjelman opit.

 

Aikataulu vuonna 2025

Koulutuspäivät Helsingissä 26.-27.8. 

Pohjanmaa-tournee 16.9. 

Pop up -ravintoloiden misaukset ja toteutukset Helsingissä 5.-6.10.

 

Tutustu koulutusohjelman sisältöön ja koulutukseen osallistuneiden kokemuksiin tarkemmin alta.

POP UP -RAVINTOLAN SUUNNITTELU JA AVAAMINEN

pojat-.png

Opiskelijat saavat heti koulutusohjelman alussa nimetyt mentorit, sekä budjetit, lokaatiot ja muut tehtävänantoon liittyvät yksityiskohdat pop upeja varten. Samalla arvotaan joukkueet. Joukkueet suunnittelevat pop up -konseptejaan koko koulutusohjelman ajan, ja viimeisenä päivänä on näytönpaikka kun joukkueet avaavat omat pop upinsa kolmen helsinkiläisravintolan tiloissa.

MIELENKIINTOISIA VIERAILUJA

pihatossa-976x646.png

Pohjanmaalle suuntaavan päivän aikana vieraillaan nautatilalla, missä opitaan mm. nautaroduista ja niiden ruokavalioista. Tilalliset kertovat arjestaan ja vastaavat kysymyksiin.

kyrö-976x646.png

Kyrö Distilleryn vierailulla kuullaan mielenkiintoinen tarina brändin synnystä ja tutustutaan viskin ja ginin valmistukseen. Samalla selviää myös se, miten naudat ja Kyrö Distillery liittyvätkään toisiinsa. Lopuksi nautitaan illallista tislaamon vierailukeskuksen ravintolassa.

VUOSIKURSSIN 2025 LUENNOITSIJOITA 

atria-100-nuorta-Henkka-976x646.png

Muru-, Pastis-, Sue-Ellen-, Finnjävel- ja Fiasco?-ravintoloiden omistaja Henri Alén on kiistatta maamme nimekkäimpiä kokkeja. Ensimmäisellä Atria 100 nuorta kokkia -vuosikurssilla itse opiskelijana ollut Henkka tunnetaan myös väsyttämättömänä ravintola-alan puolestapuhujana.

Alex-burger.png

Suomen foodstylistien terävintä kärkeä edustava Alex Nurmi on suunnitellut ja toteuttanut vuosien varrella tuhansia ruokakuvia eri yrityksille. Kuinka lautasen väri vaikuttaa lopputulokseen, miten hyödyntää luonnonvaloa ruokakuvauksessa - mm. näihin kysymyksiin kuullaan vastaukset Alexin puheenvuorossa. 17 vuotta tv-kokkinakin työskennellyt Alex oli myös opiskelijana koulutusohjelman ensimmäisellä vuosikurssilla.

Lauri.png

Lähes 20 vuotta äänen, musiikin ja asiakaskokemuksen parissa työskennellyt Lauri Domnick on mies monien tuttujen äänilogojen taustalla. Puheenvuorossaan Lauri valottaa äänen voimaa asiakaskokemuksessa, siinä kuinka viihtyisäksi tai siistiksi tila esimerkiksi koetaan, ja kuinka äänimaailmalla voi vaikuttaa jopa myynteihin.

Lisäksi kuullaan mm. case-tarina helsinkiläisen ravntolamaailman huipulta, sekä opitaan uutta juoman ja ruuan yhdistämisestä.

KOULUTUKSEEN OSALLISTUNEIDEN KOKEMUKSIA

Daniel-100nk.png

Arvostettu merkitä cv:ssä avaa ovia

”Koulutusohjelma on selkeästi arvostettu merkintä ansioluettelossa. Sain myös mahdollisuuden verkostoitua alan huipputekijöiden kanssa ja tutustuin uusiin kollegoihin, joiden kanssa olen sittemmin toteuttanut omia projekteja ja pop up -ravintoloita” kertoo 2023 vuosikurssilla ollut, nykyisin Palacessa työskentelevä Daniel Romi.

Aada-100nk.png

Unelmien työpaikka Michelin-ravintolassa

2024 vuosikurssilla mukana ollut Aada Hietakangas näkee, että koulutus on ollut hänen uransa kulmakivi, avaten ovia ja antaen työkaluja sekä itseluottamusta tavoitella unelmiaan. Hän korostaa myös koulutuksen tarjoamien verkostoitumis-mahdollisuuksen merkitystä. Koulutuksen avulla tuli myös työpaikka Demossa.