KANARESEPTIT AMMATTIKEITTIÖILLE

RAKASTETUT KANARUUAT

Ammattilaistemme kehittämillä kanaresepteillä onnistut varmasti. Poimi listallesi vaikkapa teriyaki-kanavartaat, butter chicken tai jokin erilaisista kanasalaateista tai -pastoista.

 

Kun tarjoat asiakkaillesi Atrian kanaa, voit kertoa heille että liha tulee suomalaisilta perhetiloilta,  joilla ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin vaaliminen ja ruuan vastuullisuus on kunnia-asia.

Kanareseptien suosio kasvaa myös ravintola-alalla

 

Kana on trendikäs lihalaji ja sen suosio kasvaa vuosivuodelta, erityisesti lounasruokailussa. Tästä on kertonut myös Atrian toteuttama Kokkibarometri jo useampana vuonna. Kanan suosiota kasvattavat varmasti sen hyvä maku, sen monipuolisuus raaka-aineena, sekä valikoiman laajuus, eli monet uudet tuotteet, joita kanasta on kehitetty foodservice-markkinaan viime vuosina.

 

Kananliha tarjoaa monipuolisen ja terveellisen vaihtoehdon ruoanlaittoon, ja sen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ammattikeittiöiden asiakkaiden annosvalintoihin vaikuttaa usein myös kananlihan energiasisältö ja ravintorikkaus. Erilaisten lihatuotteiden joukossa kananliha on vähäenerginen vaihtoehto. Kanan rasvapitoisuus on alhainen ja se on hyvä proteiinien, vitamiinien ja mineraalien lähde. Se sisältää runsaasti proteiinia, joka on tärkeää lihasten rakentumiselle ja ylläpidolle. 

 

Osasyynä kanareseptien suosion kasvuun on kananlihan monipuolisuus. Se sopii erilaisiin ruokavalioihin ja ravintolatuotteisiin aina keitoista ja salaatteihin grilliruokiin ja wokkeihin. Kanan voi maustaa lukemattomin eri tavoin, mikä tekee siitä erittäin mielenkiintoisen raaka-aineen ravintolatuotteisiin. Lisäksi kanaruoat ovat usein helppoja valmistaa ja ne sopivat kaikkiin tarjoilutilanteisiin, niin lounasruokailuun, à la carte -vaihtoehdoiksi kuin juhlaruoaksi. Kananliha kypsyy nopeasti eikä vaadi pitkää valmistusaikaa. Tämä tekee kanaruoista erityisen käteviä vaihtoehtoja.

 

Kaiken kaikkiaan kanaruokien suosion kasvu heijastaa ihmisten halua syödä terveellisemmin, monipuolisemmin ja maukkaammin. Kanareseptit tarjoavat tähän erinomaisen vaihtoehdon, joka tyydyttää niin ravitsemukselliset kuin makuelämystenkin tarpeet.


Kanareseptien uudet tuulet suurkeittiöissä

 

Kanareseptien uudet tuulet ammattikeittiöissä heijastavat ruokailijoiden kasvavaa kiinnostusta terveellisiin ja monipuolisiin ruokavalioihin.  Kanaruoat tarjoavat erinomaisen pohjan luovuudelle, sillä kananliha on monikäyttöistä ja helposti muunneltavaa. Perinteisten kanaruokien rinnalle on astunut trendikkäitä makuyhdistelmiä ja innovatiivisia valmistustapoja, jotka herättävät kiinnostusta niin suurkeittiöissä kuin ruokailijoissakin. Foodservice -kanareseptit tarjoavat mahdollisuuden luovuuteen ja kokeiluihin keittiössä. 

 

Kanareseptien uudet tuulet ammattikeittiöissä eivät rajoitu pelkästään makuyhdistelmiin, vaan myös valmistustavoissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Perinteisen paahtamisen, paistamisen ja keittämisen sijaan ammattikeittiöissä voi kokeilla erilaisia innovatiivisia valmistustapoja kanaruoille. Yksi näistä on sous vide -tekniikan käyttö kanan valmistuksessa. 

 

Toinen mielenkiintoinen valmistustapa on savustaminen. Savukanan suosio on kasvanut huimasti viime vuosina, sillä savun antama aromi tuo aivan uudenlaista ulottuvuutta kanaruokiin. Savustettu kana voidaan tarjoilla sellaisenaan tai sitä voidaan käyttää vaikkapa salaateissa, keitoissa ja pastoissa.

 

Marinointi tarjoaa mahdollisuuden lisätä kanan makumaailmaan syvyyttä ja monimuotoisuutta. Aromikkaiden marinadien raaka-aineina toimivat paitsi erilaiset mausteet, myös sitruuna ja muut sitrushedelmät, yrtit, hunaja ja soijakastike. Kanaa voidaan marinoida perinteiseen tapaan ennen kypsennystä, tai jälkimarinointia hyödyntäen. Yksi kätevä keino maustamiseen niin ennen kuin jälkeen kypsentämisen ovat huippulaadukkaat tuoremakupohjat.

 

Näiden innovatiivisten kanareseptien valmistustapojen avulla ammattikeittiöt voivat luoda herkullisia ja monipuolisia annoksia, jotka ilahduttavat ja yllättävät ruokailijat. Kana tarjoaa rajattomat mahdollisuudet luovuudelle ja makuaistimuksille, ja suurkeittiöt ja muut ammattikeittiöt voivat soveltaa monipuolisesti erilaisia tekniikoita tuodakseen esiin tämän monipuolisen proteiinin parhaat puolet.