PYÖRYKÄT, KAIKKIEN SUOSIKIT

Pyörykässä ratkaisee maku, laatu ja kilpailukykyinen hinta

Pyörykkä on henkilöstö- ja lounasravintoloiden sekä koulu- ja opiskelijaruokaloiden suursuosikki.

 

Pörykän perinteiset ja tutut maut viehättävät myös ammattikeittiöissä. Yksi syy voi olla se, että pyörykät mielletään reiluksi ja rehdiksi kotiruoaksi. Ratkaisevaa on herkullinen, suuhun sopiva maku ja oikeanlainen, mehevä ja pehmeä rakenne. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy varmasti jokaiselle jotakin mistä erityisesti pitävät, oli kyse sitten pyörykän mausta, koosta, rakenteesta tai käyttötarkoituksesta.

Pörykän perinteiset ja tutut maut viehättävät myös ammattikeittiöissä. Ratkaisevaa on herkullinen, suuhun sopiva maku ja oikeanlainen, mehevä ja pehmeä rakenne. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy varmasti jokaiselle jotakin mistä erityisesti pitävät, oli kyse sitten pyörykän mausta, koosta, rakenteesta tai käyttötarkoituksesta.

 

Valmista vai itse tehtyä?

Pyörykkä on monelle ruokailijalle ja ammattilaiselle sydämen asia. Ehkä juuri siksi jotkut vannovat itse tehdyn nimeen.

Näin on erityisesti lounasmarkkinassa kun taas isoissa koulu- ja opiskelijaravintoloissa  ostetaan valmista. Mutta jos pyöryköitä haluaa tehdä alusta asti itse, menee aikaa paljon pyörittelyyn ja käsittelyyn, vaikka harva enää pyöryköitä pannulla paistaakaan. Kun ajasta ja työvoimasta on pulaa, ovat valmiit ratkaisut helppoja käyttää.

Valmiit pyörykät auttavat keittiön päivittäisessä työssä. Ja ero valmiin ja käsintehdyn pyörykän välillä on lopulta aika pieni, ellei peräti mitätön – maku, laatu ja kilpailukykyinen hinta ratkaisevat.

 

Vaihtoehtoja monenlaiseen tarpeeseen

Atrialla on laaja pyörykkävalikoima ja yhdestäkin pyörykästä saa monta erilaista makuyhdistelmää. Esimerkiksi vaaleaksi paahdettua pyörykkää pystyy helposti varioimaan erilaisilla maustetahnoilla, kuivamausteilla, kuorrutteilla tai kastikkeilla. Myös chorizo tuo lounasruokailuun mukavasti erottuvan makumaailman. Siinä on mukavasti potkua ja kastikkeita muuntelemalla saa siitä monta variaatiota.

Koulu- ja opiskelijaruokailuun sopivat erityisesti Sydänmerkki-pyörykät. Ne täyttävät tuotteille asetetut ravitsemuskriteerit eli Sydänmerkki-pyöryköissä on vähemmän rasvaa ja suolaa, mutta herkullinen maku on kuitenkin tallella. Gluteenittomassa Sydänmerkki-pyörykässä on lisäksi hieman krouvimpi rakenne ja houkutteleva paistopinta.

Ammattilaisen oma kestosuosikki on kuitenkin paistettu pyörykkä.
Siinä on paistopinta kuin suoraan pannulta ja mahtava maku ihan perinteisen perunamuusin ja kastikkeen kanssa.

 

Myös koolla on väliä

Paahdetusta pyörykästä on kahta kokoa, 15- ja 25-grammaista.
– Koolla saadaan vaihtelua ruokalajiin ja annoksen tekemiseen. Jos ajatellaan, että annoksessa on noin 120 grammaa pyörykkää, niin pienempää pyörykkää voi olla lautasella kahdeksan kappaletta ja suurempaa viisi. Annokset näyttävät ja tuntuvat erilaiselta!

 

Kasvispyörykkä on vegaaninen

Mehevä Atria Vege Pyörykkä on herneproteiinista valmistettu vegaaninen pyörykkä. Se kestää hyvin kastikkeessa ja sietää käsittelyä. Mutta mikä tärkeintä, Vege Pyörykkä maistuu kaikille, myös sekaruokailijoille.

Kasviproteiinin valmistaminen ja maustaminen on oma taiteenlajinsa. Uusi, mehevä Atria Vege Pyörykkä on herneproteiinista valmistettu vegaaninen pyörykkä. Se kestää hyvin kastikkeessa ja sietää käsittelyä. Mutta mikä tärkeintä, Vege Pyörykkä maistuu kaikille, myös sekaruokailijoille. Kasviproteiinin valmistaminen ja maustaminen on oma taiteenlajinsa.
Kasviproteiinista valmistettujen pyöryköiden haasteena on, että niiden rakenne menee helposti kuivaksi, mutta tässä kyllä todella onnistuimme rakenteen ja maun kanssa. Lopputulos on mehukas ja maukas – kannattaa kokeilla.